Els 4 regidors d'ERC en una imatge de Cerdanyola informa
Els 4 regidors d'ERC en una imatge de Cerdanyola informa | Cerdanyola informa

 

 

Atesa la situació actual a nivell nacional, el grup municipal d’ERC va emetre un comunicat afirmant que “no assistirà al ple ordinari del mes d’octubre”.

 

El Parlament de Catalunya té previst convocar un ple monogràfic el dijous 26, per donar resposta a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol. El plenari del Parlament coincideix, d’aquesta manera,  amb el ple ordinari municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola. Per aquest motiu, i davant la transcendència del ple del Parlament, els regidors i les regidores del grup municipal d’ERC han avançat que no assistiran al ple ordinari i seran al parlament “en defensa de les institucions i de l’autogovern de Catalunya”.

 

Previ a aquesta decisió, el grup municipal va sol·licitar a l’alcalde de la ciutat que no convoqués el ple ordinari d’aquest mes d’octubre i que l’ajornés o l’avancés, tal com s’està fent en d’altres ciutats. Aquesta petició no va ser atesa i és per aquest motiu que els regidors d'ERC s'han refermat en el seu posicionament.

 

En el comunicat manifesten ” El grup municipal d’ERC entén que davant d’un fet tan rellevant com la resposta a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol, que pretén acabar amb les institucions catalanes i la seva autonomia tot vulnerant drets fonamentals, amb la voluntat explícita de censurar mitjans públics de comunicació, imposar un model educatiu d’espanyolització de l’alumnat, congelar els comptes de la Generalitat i que empresona els líders de la societat civil per les seves idees, cal donar inequívoc suport al govern de la Generalitat de Catalunya. Per tot això, i per la gran transcendència pel país i pel nostre municipi d’allò que es decideixi al Parlament, els regidors i les regidores d’ERC serem el proper dijous defensant el Parlament.