De tant en tant l’EMD ens regala la seva revista i ens informa del que fa i del que li fan. Del temps que fa que l’editen sempre m’he resistit a fer una anàlisi del seu contingut, però en aquesta ocasió no me n’he pogut estar. Quina és la raó? Doncs la prohibició que ha dictat l’EMD que BellaterraDiari pogués muntar un estand durant la Festa Major per donar-se a conèixer com a revista de Bellaterra al servei de la comunitat. I, quina raó ha adduït? Cito: que “…els mitjans públics ja en fan la cobertura informativa“. I, quins són aquests mitjans públics? Doncs la revista Tot Bellaterra (se suposa que perquè està subvencionada) i la revista EMD informa. Tal bestiesa m’ha encès, no us ho nego, i m’ha transportat als temps de la repressió Franquista i la censura. Com es pot prohibir que un mitjà de comunicació es doni a conèixer? No és només una ofensa a la llibertat d’expressió sinó també a tots aquells que col·laborem amb el mitjà i que som i ens sentim Bellaterrencs. Per aquesta raó m’he posat a fer una anàlisi del contingut del darrer número d’aquest mitjà públic, perquè la gent entengui que l’únic que té de públic són els diners que costa fer la revista i que la informació que es dona està del tot manipulada.

  

 

Carta del senyor Ramon Andreu 

 

És bo que un càrrec electe agraeixi la contribució de tots aquells que formen la junta de l’EMD, encara que sigui utilitzant un llenguatge tòpic i una certa grandiloqüència. Potser el temps li ha fet entendre que, en una comunitat com la nostra, el que cal és anar plegats i no actuar amb els tics totalitaris que solem mostrar els que assoleixen majories absolutes. En les majories absolutes es demostra la intel·ligència dels mandataris que han d’interpretar la confiança dels electors com un mandat per a assolir cohesions i actuar de manera generosa. En la seva carta, però hi una cosa que grinyola i és que el senyor Ramon Andreu s’autoproclama President de Bellaterra, i no!, ell no és el President de Bellaterra sinó el President de l’EMD de Bellaterra. Fixi’s, senyor Andreu, que ni tan sols el senyor Puigdemont es presenta com a President de Catalunya sinó com a President de la Generalitat de Catalunya i fins i tot el senyor Rajoy, que ho fa com a President del Govern Espanyol. Coses del protocol, ja se sap! Quan Bellaterra sigui una república, com preconitzava Valentí Castanys en la seva auca (República! Monarquia! / Bellaterra cada dia.) aleshores triarem President.

 

 

 

Sobre la proposta del nou conveni 

 

Celebro les negociacions i celebro la conxorxa de tota la junta per tirar endavant un nou conveni, però la revista oficial de l’EMD hauria pogut incloure el contingut del conveni que es proposa i no simplement “diversos aspectes”. Aquí sí que es podria justificar això de “…els mitjans públics ja en fan la cobertura informativa”. Però, no!, no la fan perquè només ens donen part de la informació. Potser pensen que els Bellaterrencs no hi entenem massa, de convenis, o potser es tracta d’un document secret. Quin misteri! 

 

 

 

A voltes amb la segregació 

 

Per la insistència dels redactors d’EMD Informa sobre el tema, em pregunto: com pot ser que una consulta popular sobre una qüestió tan important, què dic important, importantíssima!, com és decidir si els habitants d’un territori volen esdevenir municipi, només aconsegueix un 53,57% de participació? Reflexionem!