Un dels primers monòlits. Mª Lluïsa Fàbregas i Joan Garriga en la inauguració

Un dels primers monòlits, dedicat a Joan Fábregas, i amb Mª Lluïsa Fàbregas – la seva filla – i el farmacèutic Joan Garriga, en la inauguració | Cedida

 

 

 
 

Des de 1929, alguns carrers es van començar a obrir pas a Bellaterra i va sorgir la necessitat d'identificar-los. En no tenir Ajuntament propi, la forma de fer els rètols depenia, llavors, del gust del president de 'Fomento de la Vivienda' en primera instància, i posteriorment de la 'Unió de Propietaris' – avui en dia Unió de Veïns de Bellaterra.

  

  

El primer disseny per identificar els carrers de la urbanització consistia en un monòlit ostentós, d'uns 2 metres d'alçada, i amb les lletres cisellades en castellà. Encara se'n troben alguns exemples a l'avinguda de Josep Mª Marcet, Narcís Monturiol, Juan Valera o Abad Oliba. 

 

 

c

 

rg

 

e