Podràs dormir una hora més | Cedida

 

Aquest cap de setmana dormiràs més, una hora més. El traspàs de l'horari d'estiu a l'horari d'hivern, comportarà que la matinada del dissabte 28 d'octubre al diumenge 29 el rellotge s'hagi d'endarrerir una hora. Per això a les tres de la matinada, tornaran a ser les dues, el que et permetrà estirar el són 60 minuts més!! Així s'acabarà amb l'horari d'estiu, que va començar el 26 de març. 

 

La mesura va néixer durant la primera guerra mundial, per estalviar carbó. Pèro qui primer ho va va proposar va ser Benjamin Franklin, pare fundador dels EUA, el 1874, quan era ambaixador a França, per estalviar espelmes durant la nit. Actualment, es fa per raons d'estalvi d'energia i consum, per aprofitar més la llum del dia, i es va començar a implantar de forma desigual a partir del 1974, coincidint amb la crisi del petroli. A la Unió Europea s'aplica com a normativa des del 1981.

 

 

 Ja que tens més temps per dormir, 5 trucs ràpids per dormir com un nadó

 

  1. Tot i el plaer d'anar a dormir amb la panxa plena, és molt recomanable escollir un sopar el més lleuger possible per facilitar la digestió i per tant que el son sigui més llarg.
  2. Encara que et carreguis la libido del teu company o companya de llit, dorm amb mitjons. Tenir els peus calents farà que dormis més de pressa i més confortablement.
  3. Fes alguna activitat relaxant abans de dormir com llegir o escoltar música tranquil·la.
  4. Entre 22° i 23° és la temperatura ideal per agafar el son. A més, l'habitació ha d'estar ben ventilada, això facilitarà que l'experiència de dormir sigui millor i més profunda
  5. Sobretot, sobretot, sobretot, si tens un veí roncador, posa't taps.