Parròquia de la Sta. Creu de Bellaterra
Parròquia de la Sta. Creu de Bellaterra | J. Tardós

 

 

La parròquia de la Santa Creu de Bellaterra celebrarà dues misses per Tots Sants: dimecres 1 de novembre a les 12.30. I el dijous 2 de novembre, commemoració de Tots els Fidels Difunts a les 20 h.

 

 

La festivitat de Tots Sants fa augmentar les visites al cementiri i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha establert un horari especial al voltant d’aquesta festivitat. De dilluns 23 a dimarts 31 d'octubre, el cementiri municipal romandrà obert de 8:30h a 18h. El dimecres 1 de novembre l'horari de l’equipament serà de 8:30h a 19h. La resta de dies, l'horari serà l'habitual.

 

 

El cementiri disposa d’un aparcament amb 110 places. Tot i així, per arribar-hi es recomana fer-ho caminant o en transport públic. Durant l’1 de novembre, la línia 1 del bus urbà reforçarà la seva freqüència de pas. Les sortides seran des del Passeig d’Horta de 8:30 a 19:30 cada hora; i des de Can Coll de 9:02 a 20:02 també cada hora.

 

D'altra banda, l'1 de novembre i al cementiri hi haurà un servei preventiu de primers auxilis amb la presència de la Creu Roja Local des de les 8:30 a les 19h. Un equip de personal voluntari de l’assemblea local d’aquesta ONG ajudarà durant tota la jornada les persones que ho necessitin. Les persones amb mobilitat reduïda disposaran de cadires de rodes per facilitar l’accés al cementiri municipal. Per sol·licitar aquest servei caldrà adreçar-se a la consergeria del mateix cementiri.

 

 

Portes obertes a l’Església Vella de Sant Martí

 

L’Església Vella de Sant Martí oferirà jornada de portes obertes el dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre i el dimecres 1 de novembre amb motiu de la diada de Difunts i de Tots Sants. Durant aquests tres dies, entre les 10h i les 14h, es podrà visitar i descobrir una església construïda a finals del segle XVI, reformada en època barroca i, actualment, en procés de restauració. Les persones assistents també podran veure una exposició sobre la parròquia de Sant Martí i l'escultura La Pietat de Josep Viladomat.