La presentació del procés participatiu al Centre Direccional

La presentació del procés participatiu al Centre Direccional | Laia TR

 

 

El Parc de l'Alba començarà aquest mes de novembre una consulta ciutadana, amb el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L'objectiu, recollir les opinions de tots els cerdanyolencs i instaurar un diàleg que servirà per redactar un nou planejament urbanístic, pel que fa l'ús dels terrenys del parc: la distribució de zones verdes, l'espai residencial, comercial, etc.

 

L'espai conegut amb el nom de “Centre Direccional” comprèn els terrenys situats entre Cerdanyola i Sant Cugat, entre el Parc Natural de Collserola i l'autopista AP-7.

 

 

Taules obertes a la ciutadania

 

El pròxim dimarts 14 de novembre es farà la primera taula oberta a la ciutadania que tractarà qüestions de mobilitat. El dimarts vinent s'abordarà la problemàtica amb els abocadors i les dues següents taules seran, sempre en dimarts, referents a l'impacte socioeconòmic i el model de ciutat. Les trobades seran al Museu d'Art de Cerdanyola (C/ Sant Martí, 88), a les 19 h.

 

El procés també preveu entrevistes en profunditat i enquestes en línia. Una oportunitat per, segons l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, “donar un paper més important als cerdanyolencs perquè puguin decidir el futur del sector”.

 

De les conclusions de l'estudi se'n farà un treball polític i tècnic que, per Escolà, “ha de garantir un canvi de fons, escoltant entitats i ciutadans individuals que fa anys que treballen en la zona”. Un espai que ha estat el centre d'atenció d'entitats ecologistes durant molt temps i que han reclamat la descontaminació del seu subsòl, arrel dels residus abocats, als 16 abocadors, al llarg de dècades anteriors. 

 

El Parc de l'Alba ocupa 340 hectàrees i promou un Consorci Urbanístic format pel govern català (via Institut Català del Sòl) i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

 

Per part del Consorci Urbanístic del Centre Direccional, el seu president, Pere Solà, va afirmar: “es tracta d'un projecte de país ubicat al terme municipal de Cerdanyola”. Per Solà, “és un projecte que fa 50 anys que dura i estem elaborant el cinquè pla urbanístic, que ha anat millorant amb el temps”.