La masia que va suposar l’embrió de Bellaterra

by | oct. 31, 2017 | Història de Bellaterra

Cedida per Josep Mª Aranda

La masia de Can Domènech, als actuals terrenys de la UAB | Cedida per Josep Mª Aranda
 

   

  

Durant el segle XVII es va iniciar la construcció – en precari – de la masia de Can Domènech. Aquesta estava en els actuals terrenys de la Universitat Autònoma i tenia una gran extensió de cultius.

 

  

En el moment de construir les vies dels Ferrocarrils Catalans de la Generalitat (FGC), la companyia va demanar que la via – que era d'ample europeu perquè havia d'arribar fins a París -, passés per Cerdanyola. Aleshores el nom oficial de la població era “Sardañola”. El municipi, però, va rebutjar-ho perquè, segons va dir l'Ajuntament d'aquell moment: “ja tenien la línia de la Renfe”.

 

 

Aquesta situació va fer passar la via pel llavors anomenat “Solei de Can Domènech”, és a dir, els terrenys de la masia a on hi tocava més hores el sol. En aquell moment, i juntament amb l'espai de salut i esbarjo que suposava la Font de la Bonaigua, va néixer la “ciutat jardí” de “Bella-Terra”.

 

Vols llegir més…?

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les  famoses columnes de la UAB

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: