Un cerdanyolenc va en faldilla a treballar i la direcció li expressa que “no li agrada”

by | nov. 1, 2017 | Al Dia

L'artista cerdanyolenc Ramon Ruaix lluïnt una de les seves faldilles

L'artista cerdanyolenc Ramon Ruaix lluïnt una de les seves faldilles | @ramonruaixprat

 

L’artista, cineasta i performer cerdanyolenc Ramon Ruaix es va vestir amb faldilla, el 26 d’octubre, per anar al seu lloc de treball. Des de fa un mes, Ruaix treballa pels matins com a auxiliar de biblioteca a la Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Segons explica, es va vestir amb faldilla perquè aquella mateixa tarda havia de participar a a la inauguració de “Los Semejantes”, una trobada d’artistes a la plaça Reial de Barcelona. Ruaix fa més de 20 anys que tracta la temàtica de la transexualitat, el transformisme i el món queer, a través de documentals com “ALGO SOBRE SERes algo sobre todoS” (2000), entre altres. A més, el cerdanyolenc utilitza la indumentària cada dia per explicar com se sent: “sóc un activista i m’agafo la vida com una performance en sí”, va expressar.

 

 

El dia 26, però, no va poder mantenir-se amb faldilla a la seva feina, ja que la direcció li va transmetre que “no els hi agradava que anés amb faldilla a treballar”. Més que una “indignació laboral”, pel cerdanyolenc va ser “sorprenent que en ple segle XXI i en una universitat pública i laica com la UAB, es reprovés l’estètica d’algú”. 

 

Enlloc de buscar una confrontació, l’artista va manifestar que “no volia fer sentir incòmode a ningú” i va tornar a casa seva per posar-se pantalons. En paraules seves: “acoto la normativa perquè no em vull provocar un acomiadament”. No obstant això, sent curiositat per si hi ha un codi de vestir pels treballadors de la UAB i es proposa saber en què consisteix.

 

L’artista ha expressat que “una altra manera de vestir ha de ser possible” i ha mantingut que ja li agrada que “els joves se’l quedin mirant perquè els hi demostro que es poden trencar les barreres de l’estètica, qüestionar les prohibicions i ser més lliures”. Emperò, ha repetit “la meva prioritat, però, és també no fer sentir incòmodes als companys de feina”

 

Ruaix és catalanista i recorda, tot sovint, a la seva mare en vestir alguns vestits, túniques o faldilles. El seu activisme ha crescut en els últims mesos fruit del context social i polític de represió, lligat a la violència exercida per les forces policials l’1 d’octubre a Catalunya. El passat diumenge 29 d’octubre, i durant la manifestació unionista convocada a Barcelona, es va encadenar al monòlit de passeig de Gràcia amb Diagonal. Els seus càntics eren: “Visca Espanya”, “Visca Catalunya” i, quan els manifestants que l’envoltaven exclamaven: “Puigdemont a presó”, ell responia: “Rajoy dimisió”. Actualment treballa en diferents vestits que anomena “queer-catalanista”

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: