A voltes amb les pilones

by | nov. 2, 2017 | Opinió

 

 

Torno de nou al tema de les pilones i del qual n’escrivia en aquest mateix diari, empès per la informació de la revista oficial de l'EMD. Les xifres que ens donen fan referència a què, pel Camí Antic de Sant Cugat, poden arribar a passar 7.000 vehicles diaris. 

 

Seré generós i ho dividiré entre les 24 hores que té un dia, cosa que em dona 291,6 vehicles a l'hora, és a dir que serien uns 4,8 vehicles cada minut. Ara seré menys generós i ho dividiré entre 12 hores. El resultat és de 583,3 vehicles a l'hora, que serien 9,7 vehicles per minut. Vull ser una mica mes rigorós hi ho dividiré entre 8 hores, és a dir una jornada laboral. A veure què surt?: 7.000 vehicles diaris dividit entre 8 hores dona 875 vehicles a l'hora, que repartits entre els 60 minuts que té una hora, dona 14,5 vehicles cada minut. 14,5 vehicles cada minut!? Un vehicle cada 5 segon? (per fer números rodons). Em sembla que no cal fer massa més comentaris. Això sí, l’EMD està disposada a controlar el trànsit mentre les pilones estan abaixades i fer l’estadística de quants lladres fugen per aquí. Posaran càmeres? Posaran algú les 24 hores del dia? Jo aposto pel segon, i que li posin una garita, i una gorra i, si cal una tanca fronterera.

 

La veritat és que prefereixo que m’argumentin amb tota sinceritat que el que es vol és que els cotxes no molestin els veïns del Camí Antic de Sant Cugat, és a dir el Camí del Monjos (*), i del carrer Pin i Soler. Però, com que crec en la solidaritat dels Bellaterrencs, per la mateixa equació es podria demanar que no molestessin els veïns de: la carretera de Sabadell, carrer del Fil, Av. Josep M Marcet, plaça del Pi, av. Bartomeu, av. Biza i carretera de Sant Cugat, és a dir tota la VV1414. Per tant, posem pilones a tot arreu!, o NO POSEM PILONES. Guaita!, NOPP.

 

Nota al marge. El Camí Antic de Sant Cugat o Camí dels Monjos és un carrer que es va projectar com a gran vial perifèric de Bellaterra, és a dir com la primera Interpolar que es va dissenyar. En molts trams d’aquest carrer podeu veure les amplades originals del projecte que van quedar minvades per amplíssimes voreres, algunes d’elles acotades com a pàrquings privats. Les pilones no solucionen el problema del carrer. La solució està en un nou ordenament viari, el PIOV (Pla Integral d’Ordenació Viària) del qual ja en vaig fer esment en el meu article del mes de juny passat, així com de les connexions de les autopistes C-58 i AP7.

 

Una altra nota al marge. Pel que fa a les vies escapatòries dels lladres, en tenen per triar i remenar. No us les dic per no donar idees als facinerosos, però no cal ser massa astut per descobrir-les.

 

 

 

(*) Camí del Monjos

 

En el nomenclàtor del Llibre de Bellaterra s’esmenta aquesta alternativa del nom. És evident que Camí del Monjos deuria ser el primer nom d’aquest carrer perquè antigament, i quan era un camí de terra, el feien servir els monjos del monestir de Sant Cugat per anar i tornar a Montserrat o a la Mola. Però, el camí és molt més antic que això. Alguns vestigis trobats a l’indret ens parlen d’un sender prehistòric i d’una via Romana secundària.

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: