Primer pla del president del PP català, Xavier Garcia Albiol, a la UAB
Primer pla del president del PP català, Xavier Garcia Albiol, a la UAB | ACN

 

 

Xavier García Albiol no ha celebrat la decisió de la jutgessa Carmen Lamela d'empresonar els vuit consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya, però sí que l'ha volgut respectar. “Respectem la decisió dels jutges”, ha manifestat el president del Partit Popular a Catalunya, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona. “La decisió no és agradable, però posa en evidència que Catalunya en els últims dos anys ha estat en una situació inadmissible des del punt de vista jurídic i de respecte a la legalitat”, ha dit.

 
 

Tanmateix, Albiol ha volgut desvincular la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional dels moviments polítics de l'Estat espanyol: “L'àmbit de la justícia és paral·lel i no es creua amb decisions polítiques. Els calendaris polítics van en una direcció i els calendaris dels tribunals tenen altres dinàmiques.”

 

El president del PP català ha tingut paraules, també, per al president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, de qui desitja un retorn al país per ser jutjat en les mateixes condicions que els altres consellers. Per a Albiol, “Puigdemont està actuant com un irresponsable, a més d’altres qüestions que ja apunten els seus excompanys. Ell sabrà el què fa i deixa de fer. La història i el present ja el posa al seu lloc i desitjo que rendeixi comptes davant la jusítica per tot el mal que ha causat a Catalunya, en la convivència i en la confiança de les empreses”.