Comerciants i veïns s'han aplegat a la plaça del Pi
Comerciants i veïns s'han aplegat a la plaça del Pi | J. Tardós

 

 

Una vintena de bellaterrencs s'han concentrat aquest dijous, 2 de novembre, a la plaça del Pi de Bellaterra per mostrar el seu suport al Govern Català i rebutjar els fets que estan succeint a l'Audiència Nacional, on els consellers, Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs estan citats a declarar, després que se'ls imputin delictes de rebel·lió, sedició, malversació de fons i connexes.

 

Durant la concentració, el representant de l'ANC a Bellaterra, Enric Pallàs, ha llegit un manifest que expressa que els representants del poble català ” no són a Madrid perquè hagin fet que la policia utilitzi la violència contra la gent. No són en un tribunal perquè s’hagin gastat els diners dels ciutadans en AVE i aeroports buits. No els estan investigant per haver robat. Els estan investigant per haver complert el seu programa electoral: Organitzar un referèndum i proclamar la República Catalana”, ha dit.

 

Pallàs també ha pronunciat que “la majoria del poble de Catalunya no reconeix la intervenció de les nostres institucions, i ho demostrarem, tant avui i aquí, al carrer, tants cops com sigui necessari, com el 21 de desembre, a les eleccions”. D'aquesta manera, l'ANC ha avisat que “no pararem fins que el nostre govern legítim sigui restituït, tots els presos polítics tornin a casa, i puguem fer efectiva aquesta República que vam declarar i ens han robat!”.

 

Els treballadors, vocals i president de l'EMD també s'han concentrat fora dels seu lloc de treball, l'EMD de Bellaterra, durant 10 minuts.  L'Assemblea Nacional de Catalunya ha convidat a participar, a les 19h, a la concentració convocada davant del Parlament i dels diferents ajuntaments del país.