La concentració vista des del balcó de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès
La concentració vista des del balcó de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès | Laia TR

 

 

Mig miler de cerdanyolencs van voler donar el seu suport al vicepresident i consellers de la Generalitat de Catalunya, pels quals la jutgessa Carme Lamela va dictar presó sense fiança, el 2 de novembre. Els ja empresonats consellers Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn, Borràs i també el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, tenen imputats delictes de rebel·lió, sedició, malversació de fons i connexes. 

 

L’Assemblea Nacional Catalana havia convocat, durant la mateixa tarda a les 19 h, concentracions davant del Parlament de Catalunya i també als ajuntaments de les capitals de comarca i grans ciutats. A Cerdanyola, alguns van optar per expressar el seu suport davant l’ajuntament, a la plaça Francesc Layret, acompanyats de l’alcalde, els regidors a govern i diferents regidors sobiranistes. 

 

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest llegit per un dels participants a la concentració. En ell destacava els “veritables” motius de la detenció, segons va dir, “motivats per complir amb el programa de la seva campanya, organitzar el referèndum i proclamar la República, tal com els ciutadans vam demanar al legítim govern escollit”. 

 

“La majoria del poble de Catalunya no reconeix la intervenció de les institucions catalanes (…) i lluitarem perquè els nostres representants tornin a ser lliures”, va continuar.  El final del manifest va fer una crida a votar, de totes maneres, a les “eleccions il·legals”, convocades pel 21 de desembre, per “guanyar-los amb els nostres drets”. També es va dedicar l'acte a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de les plataformes socials ANC i Òmnium Cultural, empresonats des de mitjans d’octubre. Per tots ells, els crits reclamaven la “llibertat immediata”. 

 

A la plaça es van sentir els càntics de “llibertat”, “no esteu sols” i “vaga general”, abans d'acabar amb l’himne dels segadors.