Crits de “llibertat” i “vaga general” a Cerdanyola per l’empresonament del vicepresident i els consellers

by | nov. 2, 2017 | Cerdanyola

La concentració vista des del balcó de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès

La concentració vista des del balcó de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès | Laia TR

 

 

Mig miler de cerdanyolencs van voler donar el seu suport al vicepresident i consellers de la Generalitat de Catalunya, pels quals la jutgessa Carme Lamela va dictar presó sense fiança, el 2 de novembre. Els ja empresonats consellers Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn, Borràs i també el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, tenen imputats delictes de rebel·lió, sedició, malversació de fons i connexes. 

 

L’Assemblea Nacional Catalana havia convocat, durant la mateixa tarda a les 19 h, concentracions davant del Parlament de Catalunya i també als ajuntaments de les capitals de comarca i grans ciutats. A Cerdanyola, alguns van optar per expressar el seu suport davant l’ajuntament, a la plaça Francesc Layret, acompanyats de l’alcalde, els regidors a govern i diferents regidors sobiranistes. 

 

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest llegit per un dels participants a la concentració. En ell destacava els “veritables” motius de la detenció, segons va dir, “motivats per complir amb el programa de la seva campanya, organitzar el referèndum i proclamar la República, tal com els ciutadans vam demanar al legítim govern escollit”. 

 

“La majoria del poble de Catalunya no reconeix la intervenció de les institucions catalanes (…) i lluitarem perquè els nostres representants tornin a ser lliures”, va continuar.  El final del manifest va fer una crida a votar, de totes maneres, a les “eleccions il·legals”, convocades pel 21 de desembre, per “guanyar-los amb els nostres drets”. També es va dedicar l'acte a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de les plataformes socials ANC i Òmnium Cultural, empresonats des de mitjans d’octubre. Per tots ells, els crits reclamaven la “llibertat immediata”. 

 

A la plaça es van sentir els càntics de “llibertat”, “no esteu sols” i “vaga general”, abans d'acabar amb l’himne dels segadors. 

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: