Imatge d'arxiu d'un dia de pluja a la UAB
Imatge d'arxiu d'un dia de pluja a la UAB | Albert Trepat

 

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunyai a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, durant aquest cap de setmana.

 

Les previsions indiquen que es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20mm en 30minuts a la meitat Nord del litoral i pre-litoral entre demà al migdia i el vespre. Està previst que les pluges entrin al matí per Terres de l'Ebre. De cara a migdia és quan l'episodi serà més intens afectant tot Catalunya, especialment les comarques del litoral i pre-litoral barceloní i gironí. A partir del vespre i fins el matí de diumenge està previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només a les comarques del litoral i pre-litoral de Barcelona.

 

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra petita. L'episodi serà de caràcter extens i es poden acumular localment més de 50mm de precipitació.

 

Previsió de dissabte, 4 de novembre:

f

 

Previsió de diumenge, 5 de novembre:

y