Activada la fase de prealerta del Pla INUNCAT per l’avís de pluges

by | nov. 3, 2017 | Al Dia

Imatge d'arxiu d'un dia de pluja a la UAB

Imatge d'arxiu d'un dia de pluja a la UAB | Albert Trepat

 

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunyai a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, durant aquest cap de setmana.

 

Les previsions indiquen que es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20mm en 30minuts a la meitat Nord del litoral i pre-litoral entre demà al migdia i el vespre. Està previst que les pluges entrin al matí per Terres de l'Ebre. De cara a migdia és quan l'episodi serà més intens afectant tot Catalunya, especialment les comarques del litoral i pre-litoral barceloní i gironí. A partir del vespre i fins el matí de diumenge està previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només a les comarques del litoral i pre-litoral de Barcelona.

 

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra petita. L'episodi serà de caràcter extens i es poden acumular localment més de 50mm de precipitació.

 

Previsió de dissabte, 4 de novembre:

f

 

Previsió de diumenge, 5 de novembre:

y

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: