Incendi forestal a Rubí el passat juliol
Incendi forestal prop de Cerdanyola | cedida

 

Diumenge 15 d'octubre va acabar la campanya que prohibeix fer foc al bosc ni en la franja de 500 m que l'envolta a tot Catalunya. Una campanya de prevenció d'incendis que, anualment, activa el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya entre el 15 de març i el 15 d'octubre, coincidint amb els mesos més càlids de l'any.

 

Segons dades del departament, durant aquest període, al Vallès Occidental hi ha hagut un total de 25 incendis forestals que han cremat fins a 16 hectàrees. Xifra que, sumada amb els incendis que s'han registrat en els mesos que no estan compresos en aquesta campanya puja fins a 36 incendis en total. L'any 2015 van haver-hi més incendis a la comarca, un total de 29, però es van cremar només 9,43 hectàrees.

 

 

 

13 d'incendis a Cerdanyola des de juny

Els Bombers de la Generalitat han registrat un total de 13 incendis al municipi de Cerdanyola del Vallès entre el 15 de juny i el 15 de setembre. 1 d'ells ha sigut en vegetació agrícola, 3 en vegetació forestal i 9 en vegetació urbana.

 

Comparat amb dades de l'any passat, els incendis a la població han baixat respecte el que portem d'any. En total, al 2016 van haver-hi 47 i el 2015, 29.