L'exterior del Castell de Sant Marçal, entre Cerdanyola i Sant Cugat
L’exterior del Castell de Sant Marçal, entre Cerdanyola i Sant Cugat | castelldesantmarsal.com

 

 

El Castell de Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès acollirà un concert solidari en benefici de l’associació “Mary’s Meals”.

La cita serà el pròxim 24 de novembre, a les 20 h, en una sala interior del castell de Sant Marçal, ubicat entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Tot el que es recapti anirà destinat a programes d’alimentació per a infants, arreu de 14 països del món. “Mary’s Meals” compra les matèries primeres a productors locals i coordina un grup de voluntaris i familiars per preparar, voluntàriament, el menjar a les escoles.

D’aquesta manera, l’associació ajuda al desenvolupament de comunitats locals i garanteix un menjar nutritiu per a infants amb fam crònica de països pobres. Concretament actuen a Kenya, Libèria, Malawi, Sudan del Sud, Tailàndia, Uganda, Zàmbia, Síria, Líban, Benín, Myanmar, Equador, Haití i Índia.

“Defensem cada dia a 1.230.171 infants arreu del món”, va afirmar Elisalex Löwenstein, presidenta de Mary’s Meals, durant la presentació del concert. L’associació és responsable de l’arribada de l’aliment, del seu control, condicions higièniques i correcta gestió del magatzem. Per Marta Manen, membre de la junta, “Mary’s Meals proposa una solució fàcil a la fam perquè suposa menjar i educació, un fet que demostra que amb poc, s’aconsegueix molt”.

Al concert actuaran la Coral Turó de Guiera, la Coral del Col·legi Montserrat, la Coral Camerata de Sant Cugat i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. Pel que fa a la part instrumental, els acompanyaran els músics de la Jove Orquestra de Cerdanyola i els solistes de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola, Kai Gleusteen i Catherine Ordronneau.

Els músics interpretaran un repertori variat d’entre 3 i 4 peces per coral i el concert finalitzarà amb una peça conjunta final, amb més de 150 músics sobre l’escenari. Les entrades es poden adquirir a la floristeria Casamitjana (carrer de Sant Martí, 104 Cerdanyola del Vallès) i a la perfumeria Opalo (avinguda de Catalunya, 66, Cerdanyola del Vallès), a un preu de 15 €, equivalent al cost del menjar escolar anual.