Els diables al carrer Sant Ramon
Els diables al carrer Sant Ramon | Àngel Bravo

 

 

Del 10 al 13 de novembre arribarà a Cerdanyola la 39a Festa de Tardor Sant Martí. Una festa en la qual, segons la Comissió de Festes de Sant Martí, “la participació popular té un paper molt important”. A través dels diables, el correfoc, la cercavila o els castellers, els carrers de Cerdanyola s'ompliran de l'energia de diferents entitats.

 

    

En aquesta edició, a més, tindran un pes important les activitats solidàries i el pregó anirà a càrrec de l'entitat cerdanyolenca de programació de teatre infantil, Bambalina.

  

  

Algunes activitats consolidades i d'expressió popular que repetiran enguany seran la desfilada de moda de 8 establiments de la ciutat, la matinada dels amants de les motos “Harley-Custom”, el concert de diferents corals i el contrapregó dels Joves Diables de Cerdanyola. Una nova associació que s'inclourà al circuit serà la cerdanyolenca “LindyHoppers”, de balladors de swing. Els ballarins faran un espectacle diumenge a les 11.30 h a l'envelat de la plaça Sant Ramon, espai nucli de la festa.

 

 

Durant la presentació, Fèlix Heras, portaveu de la Comissió de Festes, va qualificar la festa com a “molt consolidada i amb una programació variada i equilibrada per a tots els públics”. Heras també va agrair la feina feta pels tècnics municipals de l'Ajuntament, qui donen tot el suport logístic perquè els actes es puguin desenvolupar. En paraules de la regidora de Cultura, Elvi VIla, “és una festa que s'organitza a través de la Comissió de Festes, qui fa un esforç enorme per garantir la participació de totes les entitats, i l'Ajuntament hi dóns suport”. 

 

 

Les propostes de cartell d'enguany van anar a càrrec dels alumnes de 3r d'ESO de l'institut Jaume Mimó, amb la col·laboració del professor Carlos Sierra. Finalment, el disseny escollit va ser el de l'alumne Alejandra González, com a imatge de portada de la festa. Tal com va expressar González, “amb el dibuix de diferents peus, volia donar un aire de festa que representa la gran participació de tothom”. En tercera posició va quedar la proposta d'Ainhoa Iglesias, relacionada amb la festa major i les noves tecnologies.