Alcaldes catalans a l'aeroport
Alcaldes catalans a l'aeroport | @carlesescola78

 

 

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, va viatjar el 7 de novembre a Brussel·les per denunciar, junt amb 200 alcaldes i alcaldesses catalans, la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català.

 

Una persecució que s'ha evidenciat darrerament amb l’empresonament d'una part del Govern de la Generalitat de Catalunya (el vicepresident Oriol Junqueras, i els set consellers i conselleres Carles MundóJordi TurullJosep RullRaül RomevaJoaquim FornDolors Bassa i Meritxell Borràs) i dels presidents de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Cuixart, i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez.

 

L’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència organitzen el viatge per oferir la conferència “Catalan Mayors in support of the government of Catalonia” en un centre cultural de la capital belga  i explicar de primera mà la situació que està vivint Catalunya.

 

L’objectiu de les entitats és internacionalizar el conflicte demanant a les institucions europees que “s’impliquin i que deixin de mirar cap a una altra banda” davant de l’empresonament d’una part del govern, l’aplicació de l’article 155 i la violència policial de l’1 d’octubre.

 

Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions que els comitès executius de les dues entitats municipalistes, ACM i AMI, van decidir emprendre, després de l’empresonament de part del govern català i de l’odre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola de la resta de l’executiu exiliat a Brussel•les.