Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona
Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona | Diputació de Barcelona

 

 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha signat el dijous 9 de novembre, sis crèdits per valor de 12.421.110,67 euros amb els alcaldes de Cerdanyola del Vallès, Carlos Escolà; de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; de Sant Quirze del Vallès, Elisabet Oliveras; de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García; i els tinents d'alcalde de Montcada i Reixac, Óscar Gil, i de Sabadell, Maties Serracant.

 

En el cas de Cerdanyola del Vallès, el crèdit ha estat per valor de 2.361.000 €, dels quals 97.292,44 € estan subvencionats per la Diputació.

 

  

  

Mercè Conesa ha afirmat que aquests crèdits permeten assegurar l'«absoluta normalitat» dels ajuntaments, fet que demostra que la corporació és «molt sensible a les necessitats de la ciutadania i del territori». Això permet treballar perquè els ajuntaments puguin «fer una prestació de serveis el més adequada i de la màxima qualitat» pensant sempre en la ciutadania.

 

 

  

  

Gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Al llarg de tot l'any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de 95.542.467,71 euros, dels quals 4.554.349,25 euros estaven subvencionats per la pròpia corporació.

 

 

  

L'any passat es va firmar l'acord entre la Diputació de Barcelona i Banc Sabadell que permet impulsar el Programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat durant l'any 2016. El Programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions. Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.