La jornada electoral prevista a Catalunya per al pròxim 21 de desembre serà no lectiva és a dir, no hi haurà classe en la comunitat autònoma, segons ha informat en un comunicat el Ministeri d'Educació. No obstant això, el dia posterior, el divendres 22 de desembre, sí que hi haurà classe i serà jornada lectiva, d'acord amb les mateixes fonts.

 

  

  

El Ministeri d'Educació, que després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya és el responsable d'aquestes polítiques, ha explicat que no s'impartirà classe el 21D “de conformitat amb la normativa vigent en matèria electoral”. En concret, segons l'article 13.4 del Reial decret 605/1999 “en el cas que el dia fixat en els corresponents Decrets de convocatòria per a la celebració de les eleccions no sigui festiu, es considerarà inhàbil a efectes escolars al territori corresponent”.

 

 

  

L'endemà, 22 de desembre, divendres, serà dia lectiu, és a dir, els centres escolars de Catalunya impartiran de nou classes “amb l'habitual normalitat, tal com marca el calendari escolar de Catalunya per al curs 2017-2018”.

  

  

  

  

Segons Ramon Font, portaveu d'Ustec·Stes, el sindicat majoritari en l'àmbit docent a Catalunya, és “inviable” compaginar les classes amb un dia d'eleccions i no hi ha problema en el fet que les escoles tornin a obrir el divendres 22, en l'últim dia abans de les vacances de Nadal, ja que són les dates en què els professors estan tancant informes.

  

  

  

Mentrestant, en la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), havien demanat que la jornada fos declarada no laborable i que es fes al més aviat possible perquè les famílies poguessin organitzar-se.