X
Veïns reunits per qüestions de seguretat el 9 de novembre | J. Tardós
 

  

  

Una trentena de bellaterrencs es van reunir al Centre Cívic de Bellaterra, el 8 de novembre. Fa gairebé un any, al voltant de 10 bellaterrencs van crear un grup de Whatsapp per tal de prevenir-se i avisar-se de qualsevol robatori comès, vehicle o actitud sospitosa al barri.

 

   

L'objectiu era compartir el màxim d'informació possible i intentar evitar, així, nous robatoris en cases. Aquest mes, el nombre de veïns que utilitzen la plataforma mòbil ja supera els 100 i la preocupació és patent.

 

  

La primera reunió va tenir lloc el 2 de novembre, amb l'absència del president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. La cita es va repetir el 8 de novembre, aquesta vegada sí, amb presència d'alguns veïns, el president de l'EMD, el vocal d'ERC, Quim Oltra, i la bellaterrenca i regidora a govern a l'Ajuntament de Cerdanyola, Laura Benseny.

    

 

Diferents cases assaltades en l'últim mes

 

Malgrat no tenir dades oficials, diferents cases han patit robatoris durant l'últim mes a Bellaterra i la preocupació veïnal ha anat en augment. Durant la reunió, el president de l'EMD no va exposar el nombre de robatoris comesos, fet que va ser retret pels assistents. Andreu va proposar crear una associació per reclamar més seguretat i patrulles a l'Ajuntament de Cerdanyola. La regidora Laura Benseny, en canvi, va opinar que calia disposar de dades exactes i reunir-se amb la regidora de Seguretat, Contxi Haro, i els caps de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, per tal de buscar alternatives que puguin sufocar els robatoris.

 

Benseny va retreure a Andreu que hagués rebutjat la seva proposta de convidar a la regidora de Seguretat, Contxi Haro, i al cap de la Policia Local de Cerdanyola, a la reunió celebrada amb els veïns. El president de l'EMD, Ramon Andreu, va rebutjar la proposta al·legant que es tractava “d'una reunió de veïns”. 

 

Per contra, els veïns van proposar diferents iniciatives per potenciar la seguretat, com la contractació de seguretat privada. També es va tractar l'estat de les pilones – que barren o permeten el pas pel Camí Antic de Sant Cugat i a la rotonda Verge de Montserrat – o les càmeres de videovigilància instal·lades en diferents punts de la població.