Membre de la Comissió durant el fi de festa
Membres de la Comissió durant el concurs de talents “Tu tens talent” | Lali Puig

 

 

La Comissió de Festes de Sant Martí ha valorat com a “positiva però estranya” aquesta edició de la Festa de Tardor. Després de 38 anys organitzant-la, els seus membres han lamentat “no haver arribat a l’alt llistó al qual estaven acostumats els últims quinze anys”.

 

El motiu, la coincidència amb una situació social i política “complexa”, segons membres de la comissió. La intervenció de les institucions catalanes i l’empresonament de diferents membres del govern, entre altres, van generar un ambient poc habitual al poble i que va afectar, sobretot, pel que fa a l’afluència de públic el dissabte.

 

 

No iguala el nivell d’altres anys

 

Dissabte, en concret, afirmen que van treballar “sota mínims”. En canvi, l’inici de festa amb el pregó de Bambalina i la desfilada de moda, ambdues divendres, van ser un èxit. Els actes de diumenge també van funcionar i el ball de fi de festa va marcar un molt bon precedent.

 

Les cites que van tenir una davallada més gran de participants van ser la concentració de motos, la nit jove i el concert de corals. Tanmateix, va servir per comptar amb moments de disbauxa i es va evitar fer cap menció política per respectar tots els posicionaments. Una actitud prudent, només dos llaços grocs en referència els empresonats van decorar l’envelat unes hores. Després els van enretirar.

 

Respecte al 40è aniversari de la festa, que arribarà l’any que ve, la comissió ha declarat que “volen fer una gran festa” i que el projecte ja ha estat presentat a l’Ajuntament. Pròximament la comissió es reunirà per fer una valoració amb dades finals de la festa i veure com els ha afectat, també, en termes econòmics. La valoració amb l’Ajuntament vindrà després i s’activarà la subco