Lliurament al costat de les ofrenes Foto: B. Caballero

 

Va ser el 2012 quan el Sr. Jose Luis Blanco Quevedo, president del Club Atletisme La Sansi de Lloret de Mar, va arribar a un acord amb l'EMD de Bellaterra per celebrar cada 11 de setembre una cursa al nostre poble. Es tractava de portar un gran nombre de corredors i per tant, calia barrar el pas al trànsit rodat, tallar alguns carrers i posar urinaris i potser alguna dutxa. Una de les contrapartides era una samarreta amb la senyera.

  

  

Aquest 2017 s'ha celebrat la 6a edició i, evidentment, ja es pot fer balanç.

 

 

Segons la mateixa organització, el primer any (2012) la cursa va ser de 5 km i van haver-hi 1.020 inscrits tot i que el màxim estava establert en 1.300. El següent any (2013) el nombre d'inscrits va pujar a 1.250 al crear dues categories: participants i menors. Una altra iniciativa va ser el 2014, amb 1004 inscrits, quan van crear la categoria de 'participant bellaterrenc'. L'any 2015 es van superar lleugerament els 700 inscrits i el 2016 no van arribar a aquesta mateixa xifra. Aquest any 2017 el nombre d'inscrits ha caigut a 570 inscrits.

  

  

Cal afegir que aquesta empresa ha organitzat durant l'any 2016 la Sansi Mataró, la cursa el Masnou, cursa Sant Adrià, pujada Guanta, la Sansi Sant Feliu, la Sansi Lleida, la Sansi Viladecans i la Sant Silvestre del Masnou, a part de la cursa de Bellaterra. El mateix president de l'empresa i conegut esportista, es va classificar a la Sansi de Bellaterra, el 2012 en 2a posició i el 2015 i 2016 en primera, és a dir, or.

  

  

Queda demostrada la professionalitat de l'empresa però el conflicte està a celebrar-ho el mateix dia i pràcticament a la mateixa hora en què es fa l'ofrena a la senyera a la plaça del Pi, a on està establerta tant la sortida com l'arribada de la cursa. La situació és fàcilment imaginable: la policia local i els mossos vestits de gala, els polítics ben vestits a punt de fer el parlament i tota la plaça plena d'esportistes escalfant i cridant.

  

  

Segur que es podria trobar un altre dia: reflexionem-hi.