El Moviment d’Esquerres debat la situació política catalana amb el seu president, Alfons Palacios

by | nov. 20, 2017 | Al Dia

Imatge de l'exterior del bar restaurant Cal Pintxo

Imatge de l'exterior del bar restaurant Cal Pintxo | G. Maps

 

 

  

  

El president del Moviment d'Esquerres (MES), Alfons Palacios, tornarà a Cerdanyola per valorar la situació política catalana davant la convocatòria electoral del 21 de desembre. Serà el 29 de novembre i significarà la represa dels debats i xerrades de MES. Per la seva banda, Palacios exposarà a Cal Pintxo el punt de vista i posicionament polític del socialisme sobiranista.

 

 

Aquest debat públic servirà per debatre amb tranquil·litat la situació política catalana i explicar el posicionament de MES, referent del socialisme sobiranista, davant la convocatòria d'unes eleccions que no són ni autonòmiques, ni republicanes ni constituents.

 

  

  

En un context de mobilització constant en defensa de les institucions catalanes, del govern legítim i de la República i davant la convocatòria d'unes eleccions que no són autonòmiques –no han estat convocades pel President de la Generalitat, ni tampoc republicanes ni constituents, MES Cerdanyola ha valorat oportú iniciar el cicle de xerrades i debats pel curs 2017-2018 parlant de política.

 

 

  

A banda d'analitzar la situació en què ens trobem en un debat i valoració que vol ser tranquil, Palacios, escollit president de MES el juliol de 2016, exposarà l'estratègia electoral de la formació. Moviment d'Esquerres es va posicionar en una assemblea celebrada el 4 de novembre per crear una llista unitària amb la societat civil i si aquesta no fos possible per “buscar la fórmula que millor sumi la pluralitat dels sobiranistes”, en paraules del president de MES.

 

 

  

  

La petició d'amnistia als presos polítics, la restauració de les institucions catalanes, la sortida dels cossos de seguretat espanyols del territori, una demanda de mediació internacional i el compromís amb el procés constituent de la república catalana són a parer de MES els acords programàtics mínims que haurien d'unir els programes electorals de les llistes sobiranistes.

 

 

  

  

L'anàlisi i debat sobre Valoració Política davant la situació catalana actual s'emmarca en un cicle de debats públics que ha impulsat MES des del 2016 i al llarg del 2017, fins al mes de juliol. Alguns dels ponents que han passat per Cerdanyola són Lluís Llach, Ernest Maragall o Alfons Palacios, a més de l'economista Jordi Angusto, l'enginyer Pep Centelles, autor del llibre Cap a un 100% renovable, i el director de la Fundació Palau i Fabre, Pere Almeda. En els debats en clau local, han intervingut el conseller nacional de MES i bellaterrenc, Àlvar Roda, els membres del col·letiu Refem, Albert Turon i Angel Gastón, el director del Citilab de Cornellà, Javier González i el vocal de Cerdanyola empresarial, Xavier Garriga.

 

 

  

  

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: