Diferents cerdanyolencs i cerdanyolenques durant la celebració de l’any passat del 25-N.
Diferents cerdanyolencs i cerdanyolenques durant la celebració de l’any passat del 25-N. | @donescerdanyola

 

 

Fins a 118 dones cerdanyolenques han estat ateses pel Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD), “La Caseta”, el 2017 a Cerdanyola del Vallès.

 

Es tracta d’un equipament específic per a dones que està gestionat pel Programa de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ de la Secció de Drets Civils de l’Ajuntament. En aquest equipament, a més de la seu del programa, s’ubica el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, (SIAD). Múltiples dones n’han fet ús al llarg de l’any i la visibilització de situacions de violència masclista a la ciutat continua sent necessària. Així ho ha considerat l’Ajuntament de Cerdanyola, el Consell de Polítiques d’Igualtat i LGTBIQ, la comissió de participació del Consell de la Gent Gran, el Casal de Joves i diverses entitats de la ciutat, que presentaran un programa d’activitats per dissabte 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes. L’objectiu de les activitats programades és sortir a les places i carrers de Cerdanyola per seguir  treballant contra la violència que sovint segueix formant part de la vida quotidiana.

 

 

Inici del programa, divendres

 

El programa d’aquest any portarà com a nom #ALCEM-NOS i s’iniciarà amb una proposta del Casal de Joves: el Block Party Cerdanyola, una activitat que inclourà concerts, breakdance i graffiti. Es farà el divendres dia 24 de novembre, a partir de les 18 h.

 

Acte central del 25-N

 

L’acte central de la campanya #ALCEM-NOS es farà el dissabte 25 de novembre, a les 11.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba, on es narrarà un conte per a infants. En aquest mateix lloc, a les 12.30 h, es realitzarà la performance Alcem-nos, de rebuig a la violència, per part de la comissió del Consell de la Gent Gran. Seguidament es farà la lectura d’un manifest i l’elaboració de llaços contra la violència.