Una de les aules afectades
Una de les aules afectades | Cerdanyola.cat

 

 

  

  

La ruptura d'una conducció d'aigua a l'Escola Xarau durant el cap de setmana del 18 i 19 de novembre va provocar que s'inundessin part de les instal·lacions del centre cerdanyolenc. El dilluns 20, a l'hora d'iniciar l'activitat escolar, el personal i el professorat de l'escola es van trobar un edifici inundat a la primera planta i on, a la planta baixa i segons l'Ajuntament, “literalment hi plovia”.

 

 

  

  

Els equips municipals s'hi van desplaçar des del primer moment per veure l'impacte de l'aigua desfermada. En primera instància, els tècnics d'urbanisme van comprovar l'afectació a l'edifici, garantint-ne la seguretat. Posteriorment equips de la brigada municipal i espais públics van procedir a buidar l'aigua, netejar les aules i sales afectades i començar a airejar-les i assecar-les.

 

 

Molt maquinari de l'escola – ordinadors, fotocopiadora i altres màquines – així com mobles, material escolar i produccions dels infants van resultar afectades per l'aigua.

 

  

  

La direcció del centre, junt amb personal d'educació, van recol·locar les classes afectades a altres equipaments de la ciutat com la propera Escola d'Adults l'Alzina, on els infants de 5è i 6è van fer classe el dilluns.

 

 

  

  

El dimarts l'Escola Xarau ha retornat a l'activitat normal, amb els infants resituats a les aules que els pertoquen.