El grup convocant és la pàgina de Facebook Unidad Española ripollet que compta amb més de 900 seguidors
El grup convocant és la pàgina de Facebook Unidad Española Ripollet, que compta amb més de 900 seguidors | Facebook

 

L’organització espanyolista Unidad Espanyola Ripollet ha convocat una concentració davant l’Ajuntament ripolletenc amb l’objectiu de dir a l’actual l’alcalde José Maria Osuna (Decidim Ripollet) que “Ripollet no és independentista”. El periodista especialitzat en grups d’extrema dreta Jordi Borràs donava l’alerta via Twitter dilluns passat.

 

Segons els seus organitzadors exposen a Facebook, l'acte començarà a les 18.30 h i serà de caire pacífic i apte per a infants. A una setmana de la convocatòria, l'esdeveniment registra que 53 persones hi assistiran i 170 hi estan interessades. Altres manifestacions unionistes s'han repetit recentment en els municipis de Sant Cugat, Mataró, Sabadell o Barcelona.

 

Malgrat plantejar-se com a pacífiques, algunes d'aquestes concentracions han comportat incidents. A Sant Cugat, per exemple, alguns manifestants van tirar ous a la façana de l'Ajuntament. També a Sabadell van increpar a alguns periodistes, o a Mataró un jove va patir una agressió per part d'un grup d'extrema dreta.   

 

 

En un comunicat difós per aquesta xarxa social, les persones organitzades a Unidad Española Ripollet neguen “ser fatxes ni d’ultra dreta“, al·legant que l’únic que volen és la unitat de tots els veïns de Ripollet”. Alhora, afirmen “no estar d’acord amb el que està fent l’ajuntament” i per això “es rebel·len a ells, no al poble”.