(d'esquerra a dreta) Carles Escolà, Martí Romaní, Elvi Vila, Gabriel Martínez, Joan Calsina i Carles Sánchez
(d'esquerra a dreta) Carles Escolà, Martí Romaní, Elvi Vila, Gabriel Martínez, Joan Calsina i Carles Sánchez | UAB

 

Un cop més, la ciutat de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona van organitzar, de manera conjunta, els Premis Literaris 2017, així com la seva entrega.

 

 

El bellaterrenc Gabriel Martínez, amb el seu llibre El Foraster del Congost va ser el guanyador del 23è Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders. D'altra banda, Joan Calsina, amb Entre tu i jo, nosaltres es va emportar el 22è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol. Per últim, Martí Romaní i Picas, amb el llibre L'hora de la mort, es va fer amb el 8è Premi de Narrativa Breu Caterina Albert.

 

 

Sobre l'autor i la seva obra

 

Gabriel Martínez Surinyac forma part del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB. Les seves principals línies d’investigació són la fotografia, la imatge i vídeo en publicitat, la televisió i el cinema. La creativitat gràfica, la realització audiovisual publicitària i la creativitat en publicitat i relacions públiques són els seus àmbits de coneixement més importants.  

 

“El foraster del Congost” se situa a l'agost de 1992, finalitzats els Jocs Olímpics de Barcelona. Dos periodistes investiguen la trobada d'una fossa del silenci localitzada a la serra del Montsec. No poden imaginar que una recerca de memòria històrica farà desenterrar una memòria personal determinant en el destí dels dos homes, que en tres dies es veuran implicats en una increïble història d'amor i de mort. Un retorn a l'abisme rural.

  

  

  

L'obra completa una trilogia amb les anteriors novel·les Viatge a la batalla de l'Ebre i 'estrany cas del guionista que va matar el director amb un colt 45, de trames independents i protagonitzades per professionals de la comunicació.