Reunió de seguretat del 23 de novembre'17 Foto: J.Tardós

 

 

Amics i conveïns de Bellaterra,

 

Ahir vaig tenir l'oportunitat d'assistir a la reunió de seguretat propulsada pel grup de protecció veïnal que s'ha format a casa nostra i del que ja en formen part més de 150 famílies.

 

Com no podia ser d'altra manera, donat el tema que es tractava, la reunió va tenir una massiva acollida amb una participació de quasi 200 persones que van fer palès de la situació d'angoixa que estan patint els veïns de Bellaterra fruit de l'augment de robatoris a la zona.

 

A la taula hi havia el promotor del grup de Protecció Veïns Bellaterra, polítics, representants de les forces de seguretat i el president de l'EMD.

 

De la reunió en vaig extreure quatre conclusions corresponents a cada un dels estaments representats.

 

Per part del grup de protecció veïnal, una encomiable voluntat de servei a la comunitat aportant tant confiança de proximitat com dades estadístiques que, encara que millorables a partir d'una major assistència, ja donen a les clares quina és la magnitud del problema.

 

Imagino que moltes d'aquestes dades els va deixar fora de lloc.

 

Un augment de participants en aquesta xarxa de comunicació, contribuirà encara mes a l'eficàcia de l'organització i a estendre aquesta sensació de contacte i proximitat.

 

Felicitats als organitzadors.

 

Per part dels polítics, “más de lo mismo”. Sempre van parlar en futur, sempre van parlar de Cerdanyola i sempre dins d'un marc de situar a Bellaterra com un barri de Cerdanyola, però que per decisió política mai en cap tema, Bellaterra tenia prioritat.

 

Prioritat d'estalvi energètic d'altres barris enfront de seguretat.

 

Alta dificultat administrativa per aconseguir terrenys nets i tancats.

 

En fi, tot un seguit d'excuses que mostren a les clares la falta de sensibilitat de l'ajuntament vers als veïns de Bellaterra.

 

Temes com el de les càmeres o de les pilones va quedar clar que, a part dels retrets institucionals entre l'EMD i l'ajuntament, era un tema de falta de voluntat política i que ara, a causa de la pressió, sembla que es podrà resoldre. Ja veurem.

 

Tots aquests temes van portar que la reunió és tenses encara una mica més i les paraules potser no les més adequades o no prou ben enteses i la sensibilitat a vegades massa a flor de pell, van originar una situació amb la regidora de seguretat, de cap manera desitjable, i que a nivell polític s'haurà de recompondre amb celeritat.

 

Per part de les forces de seguretat es van rebre els missatges més positius. Sembla que hi ha voluntat de millora tant per part de policia local com de mossos, encara que és difícil de constatar la major presència de policia a Bellaterra. Una bona recomanació del cap de policia local d'adreçar-nos directament a la policia en aquells temes que puguem relacionar amb falta de seguretat, tals com falta d'il·luminació, terrenys bruts o qualsevol altra circumstància que posi en perill la nostra seguretat.

 

Per part de l'equip de govern de l'EMD, li recriminaria que van sortir masses temes que deixaven entreveure decisions unilaterals faltades de consens amb l'ajuntament, masses temes que posaven sobre la taula picabaralles entre institucions i una extremada lentitud aplicada a resoldre els temes esmentats. En resum crec que l'equip de govern de l'EMD hauria d'estar molt més involucrat en la solució dels temes de seguretat.

 

Hem d'esperar que la gran preocupació dels veïns de Bellaterra enfront dels temes de seguretat, originada per l'augment imparable de robatoris es vegi contrarestada per un augment de l'actuació de les forces de seguretat i per una major sensibilitat política d'ambdós costats i que s'emprengui el camí de resoldre els temes clau de seguretat actualment oberts o aparcats.

 

 

Jordi Macarulla

Vocal Convergència a l'EMD de Bellaterra