Marga González no va amagar-se en cap moment i va estar tota l'estona recolzada a la barana.
Marga González no va amagar-se en cap moment i va estar tota l'estona recolzada a la barana. | Samu Martínez

 

Marga González, veïna de Cerdanyola del Vallès, va demanar dues estelades a amics per penjar-les al balcó. Al costat de les seves, en total quatre, pràcticament cobrien la barana sencera. D'altra banda, va posar un altaveu, també al balcó, perquè tothom al carrer pogués escoltar l'himne de Catalunya; “Què volen aquesta gent”, de Maria del Mar Bonet, i d'altres cançons de les quals es poden escoltar a qualsevol manifestació independentista. D'aquesta manera va rebre la veïna a Xavier García Albiol el 24 de novembre. El seu pis és just davant del local on l'exalcalde de Badalona va realitzar un cafè-tertúlia emmarcat a la precampanya electoral.

 

  

Algunes fonts apuntaven que la policia local podria haver-la denunciat per no haver abaixat el volum de la música quan li ho van demanar, però Marga González declara al TOT que ella no ha rebut cap denúncia i que, malgrat que “la policia va fer la seva feina i em va identificar, no em van dir absolutament res referent a una denúncia”. Alguns veïns haurien avisat a la policia perquè el volum era massa alt, cosa que ella entén a la perfecció, però demana que també s'entengui que ella no vol “permetre que representants de partits que, com el Partit Popular, donen suport al 155, passegin tan tranquils per Cerdanyola“.

 

 

  

Abans que arribés Albiol al local, seguidament del passeig que va dur a terme per Cerdanyola del Vallès, les persones que esperaven a les portes – davant el local i sota el balcó de les estelades i l'himne de Catalunya – es van veure visiblement molestos per la situació i, tot i que uns i altres s'aconsellaven “no caure en la provocació”, algun d'ells sí que va etzibar recriminacions a la veïna. A banda d'això, un parell de grups de joves van arribar als voltants del local i van increpar Albiol quan va entrar a l'establiment amb crits de “feixista” i “no et volem a Cerdanyola“.

 

 

  

Marga González assegura al TOT que “tornaria a fer el mateix. De fet, també ho faria amb PSC i Ciutadans, ja que fan costat al 155″. A banda d'això, nega que es produís cap enfrontament entre Albiol i ella. L'únic que diu és que, quan el candidat a la presidència del PP va sortir del local, abans de pujar al cotxe, la va mirar i va llençar un petó, gest que ella va repetir com a resposta. També ha volgut deixar clar que “no vull cap mena d'agressió física per part cap de les parts. De fet, vaig baixar de casa mentre Albiol parlava al local per dir als joves que hi havia al carrer que fossin pacífics i en cap cas violents“.