Presenten el calendari solidari ‘Bombers amb Causa 2018’

by | nov. 27, 2017 | Al Dia

Bombers i Sant Joan de Déu presenten el calendari solidari 'Bombers amb Causa 2018'

 

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu han presentat aquest passat dia 25 a Barcelona la setena edició del calendari solidari ‘Bombers amb CausaUn cop més, els fons aconseguits amb aquesta iniciativa es destinaran  a la infància en risc: per una banda, a la recerca biomèdica en malalties maternoinfantils i, per una altra, als projectes socials per a infants en situació vulnerable. 

 

En total, s’han editat 10.000 exemplars, que seran venuts al preu de 10€. L’èxit de les edicions anteriors ha permès ampliar la tirada del calendari, que serà la més alta de totes. L’any passat, ‘Bombers amb Causa’ va recaptar 63.941,05€ nets, que és també la xifra més alta aconseguida mai des de que es va posar en marxa aquesta iniciativa, al 2011. Des d’aleshores, ‘Bombers amb causa’ ha recaptat ja més de 340.000€.

 

Un cop més, el calendari de 2018 ha aplegat personal de bombers amb nens i nenes, en aquest cas atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: el Parc Sanitari de Sant Boi de Llobregat, l'Hospital Maternoinfantil de Barcelona i els centres de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. En les diferents sessions realitzades, tots plegats van compartir una estona divertida que diversos professionals de la fotografia s'han encarregat d'immortalitzar, de manera voluntària, per confeccionar el calendari.

 

Enguany s’han implicat més fotògrafs i fotògrafes que mai; 13, en total: Robin Townsend, Laura Guerrero, Jordi Ribot, Cristina Calderer, Jordi Garcia, Xavi Vicent, Rosa Castilla, Francesc Plana, Maite Cruz, Joan Castro, Fernando Galindo, Jonathan Gil i Gemma Miralda.

 

Les sessions, que es van fer entre maig i setembre, van tenir lloc en diferents localitats, com ara Andorra, Lloret de Mar, Roses Camprodon, Terrassa, Gavà, Barcelona, Cercs, el Vendrell, Alcover i Santa Coloma de Gramenet. Així, entre les localitzacions escollides per a les fotografies d’aquesta edició, hi ha llocs tan emblemàtics com el Pont Nou de Camprodon, el Parc Fluvial del Besòs i les platges de Roses i de Lloret de Mar. També s’han fet sessions en diferents instal·lacions de bombers, com el  Parc Central d’Andorra, i al nou Espai Bombers-Parc de la Prevenció de Barcelona.

 

El fil argumental dels consells de prevenció que inclou el calendari de 2018 és ‘La diversió amb seguretat’. Així, cada mes acosta un consell de manera divertida, gràcies a la implicació del personal de bombers i els infants en fer de cada fotografia una jornada especial. A més, l'il·lustrador Javi Royo ha col·laborat en el disseny i els vinils per decorar el calendari, incloent-hi una col·lecció d’enganxines per personalitzar-lo i un camió de bombers de mida més gran que pot servir de vinil decoratiu per a parets, vehicles o carpetes.

 

Set anys ajudant la infància

El projecte del calendari solidari 'Bombers amb Causa' va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris: Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que van decidir el 2011 que volien contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes que pateixen alguna malaltia. La seva proposta es va convertir en una realitat que cada any suma més col·laboracions, implicacions i fons per a continuar investigant. En aquesta edició s'ha incrementat la presència territorial de la iniciativa i s'han incorporat programes socials de Sant Joan de Déu per a la infància en risc.

 

També enguany s’ha posat en marxa la Cursa de Muntanya ‘Bombers amb Causa’, que va tenir lloc els passats dies 6 i 7 de maig a Cercs (Berguedà) La prova esportiva va aplegar més de 150 participants i va recaptar 4.844€ per al projecte, que des dels seus inicis ha dotat econòmicament tres investigacions científiques des de 2011: el suport nutricional als nounats molt prematurs, els trastorns del moviment i el pronòstic de l’infart arterial cerebral neonatal.

 

Com és habitual, el calendari ‘Bombers amb Causa’ compta amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra, que es varen afegir al projecte al 2015, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que formen part de la gran família d’aquest projecte des de 2016. Tots dos cossos han participat activament tant en la realització del calendari de 2018 com en la venda i la distribució.

 

On es pot adquirir?

El Calendari Solidari ‘Bombers amb Causa 2018’ es pot adquirir a la botiga online del web bombersambcausa.org.

Des d’aquesta setmana, també es pot adquirir a:

 

·         Les botigues Abacus

·         Les botigues Natura 

·         Els supermercats Bon Preu

·         La Botigueta de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Esplugues de Llobregat)

·         L'oficina de l'Obra Social Sant Joan de Déu (Puiggarí, 5-7 – 08014 Barcelona)

·         Els Parcs dels Bombers de la Generalitat, de Barcelona i Andorra.

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: