Elisalex lowenstein

 

Elisalex Lowenstein és marquesa de Cerdanyola, viuda de Trenor de Cerdanyola, un dels pocs títols nobiliaris que es mantenen lligats a un poble des del segle XII. Gairebé fa 20 anys que viu a Cerdanyola i el divendres 24 de novembre va obrir les portes del Castell de Sant Marçal per celebrar un concert solidari en benefici l’ONG Mary’s Meals.

Què és Mary’s Meals?

Mary’s Meals és una ONG – registrada com a fundació a Espanya – que dóna menjar a infants en situacions molt greus de fam crònica. Això ho fa des de les seves escoles i implica a les comunitats locals perquè siguin ells qui ho coordinin. Mary’s Meals és aliment. Una solució senzilla a la fam, que considerem que és la pedra angular perquè els infants puguin estudiar després.

Com es va fundar?

Va néixer fa més de 25 anys en mans de l’escocès Magnus Macfarlane Barrows. El punt de sortida va ser durant la Guerra dels Balcans en la qual Macfarlane Barrows va estar ajudant en diversos projectes d’ajuda humanitària. El 2002 va arribar a Malawi i va conèixer un infant que li va dir: “el meu somni és menjar suficient per poder arribar a estudiar”. Va ser llavors quan es va donar compte de la importància de l’arribada d’aliments a les escoles. Actualment en aquest país alimentem al 30% de la població escolaritzada de primària.