Teresa Freixas: “La majoria del personal i professorat de la UAB està en contra del procés”

by | nov. 30, 2017 | Al Dia

 

El portaveu de Cs Cerdanyola, Pau Ortolà, durant el seu parlament

El portaveu de Cs Cerdanyola, Pau Ortolà, durant el seu parlament | Laia TR

 

 

“Defensar la Constitució s’ha convertit en quelcom revolucionari a la Catalunya del segle XXI”. Així va començar la seva intervenció el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra (Cs), en un acte de Ciutadans celebrat a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), sota el nom “Mereixem una Cerdanyola de tots en una Catalunya de tots”. 

 

La mateixa universitat va acollir, l’any 2006, el congrés fundacional de la formació taronja a Catalunya. Onze anys després i amb 80 persones a la sala, el partit s’ha definit com “la segona força al Parlament de Catalunya, la quarta a Espanya i la pròxima a guanyar les eleccions del 21-D”.

 

Els ponents van desmuntar el discurs de les forces sobiranistes, José María Espejo-Saavedra (Cs) – vicepresident segon de la Mesa del Parlament -, Teresa Freixas – Catedràtica de Dret Constitucional i presidenta de l'organització civil Concordia Cívica -, María Valle – diputada al Parlament -, Pau Ortolà – portaveu de Cs Cerdanyola – i Sònia Rodríguez – regidora de Cs a l’Ajuntament de Cerdanyola. La més contundent, la catedràtica de la UAB, Teresa Freixas, qui va afirmar que “els populistes i secessionistes només ens han confós durant tot aquest temps” i “si han conseguit arribar tan lluny és gràcies al control que tenen de l’educació i els mitjans de comunicació”. “Controlen ambdós costats i tenen molt ben lligat el relat”, ha afegit.

 

Per Freixas “s’ha segrestat d’una manera bestial l’educació primària i secundària”. A les escoles, ha manifestat que “els professors són escollits pels inspectors i amb un perfil determinat”. De fet, s’ha referit a part d’aquest col·lectiu com a “professors teledirigits que fan baixar al pati als seus alumnes, per fer minuts de silenci pels “presos polítics””, i ha conclòs: “de les qüestions de corrupció ja se’n ocuparà un tribunal però, pel que fa a l’educació, no els perdonaré mai el mal que han fet als infants”.

 

Amb aquesta afirmació ha coincidit la diputada María Valle: “jo no vull que classifiquin als meus fills segons bons o mals catalans, segons les seves creences”. Freixas ha animat a denunciar a tots aquells docents que “exerceixin una presió sobre els infants i els adoctrinin, incorporant-los al seu marc mental”. De fet, “ja hi ha molts expedients oberts per adoctrinament a diferents directors d’escoles catalanes”, ha avançat.

 

Per la seva banda, Josep María Espejo-Saavedra s’ha referit al Parlament com la “gestoria del senyor Puigdemont” i a les actuacions de la presidenta de la mesa com a “gairebé dictatorials, durant el cop d’estat viscut al Parlament a principis de setembre”.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: