La periodista, Mònica Terribas
La periodista, Mònica Terribas | Artur RIbera

 

 

El PP ha denunciat a la bellaterrenca Mònica Terribas davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona pel contingut de la secció 'La portada' del programa 'El matí de Catalunya Ràdio' del passat 28 de novembre. Els populars asseguren que en aquesta edició la presentadora va conculcar “els principis i valors” de neutralitat informativa que han de “guiar l’actuació dels mitjans de comunicació públics durant el període electoral”. En conseqüència, el PP demana que la Junta Electora examini el contingut de la secció i es pronunciï.

 

En la secció, Terribas comentava la decisió de la Junta Electoral d’exigir als mitjans públics catalans a deixar de parlar de president a l’exili i consellers empresonats així com el fet ques’hagi prohibit il·luminar amb color groc les fonts de Barcelona per demanar llibertat per als presos polítics.

 

El PP troba que el contingut de la secció “no pot emparar-se en l’exercici de la llibertat d’expressió” perquè l’estil “lesiona els principis que han de ser respectats pels mitjans de titularitat pública” en època electoral. Pels populars, el resum de notícies que fa Terribas en aquest cas “excedeix i afecta de manera clara la neutralitat informativa” en aquest espai informatiu i assenyalen que la presentadora se salta el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

 

La denúncia presentada pel PP demana a la Junta Electoral que declari el contingut de la secció La portada del dia 28 de novembre “contrari” als principis establerts per la Llei electoral i que insti a la CCMA a respectar-la.