Unitat Espanyola Ripollet, acompanyat de Democràcia Nacional, realitza es concentra a Ripollet.
Unitat Espanyola Ripollet, acompanyat de Democràcia Nacional, es concentra a Ripollet. | Samu Martínez

 

Segons fonts de la policia, al voltant de 60 persones s'han concentrat avui a Ripollet per demanar la unitat d'Espanya. En principi, l'únic grup que havia convocat la manifestació havia estat Unitat Espanyola Ripollet, però davant l'Ajuntament de la ciutat ha aparegut també un grup del partit polític Democràcia Nacional, encapçalat per Albert Bruguera, màxim representant de la formació política a Catalunya. Cada grup, però, anava identificat amb banderes diferents i simbolisme propi. La concentració ha coincidit amb el ple que s'estava a punt de celebrar a l'Ajuntament. Els insults per part d'un grup de Democràcia Nacional han provocat un petit enfrontament dialèctic amb algun dels polítics que esperaven per entrar al ple. No obstant això, no hi ha hagut cap agressió física.

  

  

El portaveu d'Unitat Espanyola Ripollet ha declarat al TOT que “nosaltres no volem cap mena de violència”, a més ha afegit que l'únic que busquen “és tornar al poble al seu estat neutral que hi havia abans”. Tot seguit, ha explicat que les actuacions que han fet fins ara són tasques de “restaurar parets del poble que havien estat pintades per motius polítics”. Després de la concentració davant la casa de la vila, s'ha dut a terme una marxa per tot el poble, en la qual s'han pogut sentir càntics com “Viva Espanya y viva la guardia civil”, “bote, bote, prisión“. Altres més ràdicals també han cridat: “puta TV3“, “no estáis solos, estáis geomètric)?—#—com—#—con—#—…t: “puta TV3”, “no estáis solos, estáis con los piojos”, “in – inte – inteligencia”…—#—43″>con los piojos“, “ininteinteligencia” i, en la mateixa línia, alguns dels assistents han cridat “guarros” en passar per la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya.