La Diversitat Funcional, a l’audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola

by | des. 1, 2017 | Cerdanyola

Fotograma de l'audiència ciutadana

 
Fotograma de l'audiència ciutadana | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Una àmplia representació de les entitats de la Taula de la Discapacitat / Diversitat Funcional va ser present a l'audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola

 

Fer Cerdanyola accessible per tothom i unes polítiques transversals per a persones amb Diversitat Funcional. Aquestes van ser algunes de les reclamacions de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS), que es va fer sentir durant l’audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola. 

 

En primer lloc van recordar els drets de les persones amb Diversitat Funcional perquè siguin sempre “protagonistes de les seves pròpies vides” i “s’elimini la discriminació”. A continuació van convidar a assistir, el pròxim diumenge 3 de novembre, a la celebració del Dia Internacional per la Diversitat Funcional a Cerdanyola, un dia que “sembla lúdic però és trist, perquè recorda que les discriminacions encara no han desaparegut”.

 

De cara als regidors van demanar un òrgan de participació real, no només “una mesa que es reuneix poques vegades i sovint en horari de matí, impossible de combinar pels voluntaris”. A més, compromís, treball i diners per part del govern. De fet, van anunciar “la discapacitat normalment està entesa des de serveis socials i això és un error”. “Hi ha d’haver una persona de referència transversal en polítiques d’accessibilitat”. 

 

Tots els grups municipals van reafirmar el seu compromís i l’objectiu de preparar una moció política i tècnica pel ple del mes de desembre. Aquesta hauria d’incloure un pla d’execució, calendarització i propostes polítiques concretes. 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola es va aprovar la suspensió de la “Zona Blava” d’aparcament, per substituir-la per un nou sistema: la “Zona Taronja”, que es començarà a posar en marxa a partir de l’1 de setembre

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: