El Ple Municipal del setembre de 2017, a l'Ajuntament de Cerdanyola,

El Ple Municipal del setembre de 2017, a l'Ajuntament de Cerdanyola, | Cerdanyola.info

 

 

El plenari de l’Ajuntament de Cerdanyola del mes de novembre va aprovar totes les mocions proposades, un total de 7.

 

Pel que fa a ratificacions d’alcaldia, Cerdanyola va aprovar presentar-se com a part demandant davant del contenciós que la funerària Montserrat Truyols S.A. ha posat de cara a l’Ajuntament per “inactivitat”, en no atorgar llicències de construcció per fer un crematori i tanatori a la ciutat.

 

El punt es va aprovar amb les abstencions del PP, ERC i PSC, i tots els grups municipals van demanar més detalls pel que fa a l’estat de les negociacions i les vies alternatives. Gairebé tots els grups coincideixen en no voler construir el crematori, contracte que es va atorgar en el passat mandat. Després del canvi d’opinió degut a causes mediambientals, el PSC acusa al govern de “no tenir projecte de ciutat, no informar als grups municipals de l’estat de la qüestió i no presentar cap alternativa”. Pel regidor d’Urbanisme, Ivan González (CxC), “potser sí que el govern ha estat poc comunicatiu” i promet ser-ho més d’ara en endavant. En relació a les últimes condicions proposades per la funerària declara: “les condicions que oferia l’empresa per deixar de construïr la instal·lació eren lascives (…) i hauria fet molt mal econòmicament a la ciutadania de Cerdanyola”.

 

Abans d’entrar en l’apartat de mocions, Cerdanyola es va adherir al manifest unitari per l’eliminació de la violència vers les dones. El regidor González va posar èmfasi en que “no es tracta d’un capritx sinó d’una reivindicació fonamental (…) que permetrà posar un gra de sorra més a la muntanya que ha de permetre enfonsar la violència masclista”. Tots els grups hi van votar a favor sense fer intervencions. 

 

Finalment, també per unanimitat es va aprovar una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de permetre suprimir barreres d’accessibilitat en edificis d’habitatges existents a Cerdanyola.