Gemma Ruíz: ‘Argelagues és un recorregut per la vida de tres dones de classes populars’

by | des. 7, 2017 | Cerdanyola

El setembre de 2016, Gemma Ruiz va presentar “Argelagues”

El setembre de 2016, Gemma Ruiz va presentar “Argelagues” | Cedida

 

 

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz vindrà el pròxim 14 de desembre a Cerdanyola. Entre cafès i llibres, Ruiz serà la convidada mensual del cicle literari “Cafè amb Lletres” i presentarà “Argelagues”, el seu debut literari, publicat per primera vegada el setembre de l’any passat. L’obra acumula ara fins a sis edicions que rememmoren la vida de tres generacions de dones al llarg del segle XX i que van ser, com tantes altres, “l’energia silenciada del Vallès”.

 

De què parla “Argelagues”?

És un recorregut pel segle XX al nostre país a través de la vida de les dones de les classes populars a qui no s’han retut els homenatges ni se’ls ha reconegut l’èpica que se’ns dubte van tenir les seves vides. Dones que a ‘Argelagues’ es basen en les vides de les meves àvies i la meva besàvia però que milers de lectors han reconegut com les seves pròpies avantpassades. Dones que abans de la guerra van venir de la Catalunya rural i de Múrcia al Vallès industrial.  Els meus orígens familiars i socials són tan comuns a tants catalans que és molt fàcil que us hi identifiqueu, també.

 

A les primeres pàgines expliques que és una història de dones “gens especials”. Què vols dir?

És una ironia per reclamar que es deixi de contemplar només com a heroic el que la Història ha considerat així: militars, presidents, descobridors i altres homes de les elits, del poder. La història també l’han feta les dones, les de les classes altes i, numèricament encara més, les de la terregada, i elles són les que no han estat categoritzades com a ‘especials’ i sí que ho són, si estudies què van fer per tirar endavant tot i les dificultats múltiples amb què van haver de batallar.

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: