Múltiples bellaterrencs es van desplaçar, el 7 de desembre, a la capital europea de Brussel·les. Amb mitjà de transport privat, autocar, avió o tren, l’objectiu va ser manifestar-se davant les institucions europees amb el lema “Wake Up Europe!”, “Europa, desperta!” perquè el continent “obri els ulls” davant la que consideren una vulneració de drets fonamentals i una manca de democràcia per part de l’Estat espanyol.

La concentració va aplegar, segons la Policia Belga, al voltant de 45.000 manifestants convocats per l’ANC, Òmnium i l’ANC de Brussel·les. Entre ells, alguns bellaterrencs que van aconseguir fotografiar-se amb el president a l’exili Carles Puigdemont, entre llaços grocs, pancartes i instruments musicals. D’altres van ser entrevistats per la premsa o crear cartells per a l’ocasió. 

De fet, el gran nombre de manifestants va obligar a canviar el recorregut previst i la capçalera de la protesta per seguretat. L’entrada del parc del Cinquantenari, on inicialment havia de començar la manifestació, era massa petita per deixar passar amb seguretat tots els manifestants i això ha obligat els organitzadors a canviar finalment l’inici del recorregut, que es va haver de traslladar a l’altre extrem del parc.