L’empresa Uralita haurà d’indemnitzar amb més de dos milions d’euros 39 veïns i treballadors

by | des. 18, 2017 | Al Dia

L'empresa Uralita a Cerdanyola, ja tancada, en l'actualitat

L'empresa Uralita a Cerdanyola, ja tancada, en l'actualitat | Cedida

 

 

L'Audiència de Madrid ha condemnat per primer cop l'empresa Uralita a indemnitzar amb més de 2 milions d'euros a un conjunt de veïns afectats per l'amiant de la seva fàbrica de Cerdanyola del Vallès. En total són 39 persones afectades de Cerdanyola i Ripollet, sense relació laboral directa amb l'empresa, o sigui, persones que vivien i/o treballaven a prop de l'empresa.

 

 

  

La sentència considera que l'empresa “no va actuar amb la diligència exigible al fer emissions sense el control adequat a l'ambient exterior de fibres d'amiant de la seva explotació industrial, amb la qual cosa va incórrer en responsabilitat pels danys causats a les poblacions circumdants de Cerdanyola del Vallès i Ripollet en inhalar els seus habitants les fibres d'amiant emeses a l'ambient exterior sense el degut control per l'activitat industrial desenvolupada per la demandada”.

 

 

Primera resolució per a persones sense vinculació laboral directa

 

Segons el Col·lectiu Ronda, que ha portat el cas, es tracta de la primera resolució judicial que fa responsable a Uralita de les malalties i defuncions de persones sense vinculació laboral directa amb l'empresa causades per l'exposició a l'amiant procedent del que va ser el seu major centre productiu a Espanya, en funcionament entre els anys 1907 i 1997.

 

Per a les advocades del Col·lectiu Ronda Esther Pérez i Esther Costa, “es tracta d'una resolució pionera que reconeix, per primera vegada, el llegat de mort i patiment que l'empresa Uralita ha deixat en les localitats on es va assentar”.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: