Durant els mesos previs al part, és molt habitual que a la futura mare li costi conciliar la son a les nits degut a que la panxa cada cop és més grossa i el nadó acostuma a moure’s més al seu interior. Tot i que a vegades pot ser complicat, es poden seguir alguns consells que t’ajudaran a descansar millor en aquesta etapa.

 

Cada dona viu l’embaràs a la seva manera, segons les seves característiques fisiològiques, biològiques i psicològiques però, en termes generals, les futures mares passen per una sèrie d’etapes comunes. Per exemple, a partir del darrer trimestre abans del part, quan el nen ja exerceix un pes considerable a l’interior de la panxa, és habitual tenir certes molèsties a l’hora de dormir.

 

Les ganes d’anar al bany constantment, la sensació d’acidesa o l’angoixa per l’arribada del part poden endarrerir el moment de conciliar la son a la nit, cosa que dificultarà la rutina diària de la futura mare. Tot i que és impossible controlar-ho al 100%, hi ha algunes consideracions que es poden posar en pràctica per a descansar al màxim possible durant aquesta etapa d’embaràs.

 

A banda del coneixement popular i dels consells de coneguts i familiars que ja han passat per aquesta situació, us volem donar algunes recomanacions professionals.