Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, aposta per potenciar el suport directe a les entitats locals
Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, aposta per potenciar el suport directe a les entitats locals | Cedida

 Fomentar les polítiques socials i la cohesió ciutadana, aquest és l'objectiu amb el qual treballa la Diputació de Barcelona i pel que destinarà un pressupost de 947 milions d'euros. Per fer-ho possible aquesta multimilionària xifra es dividirà en diversos eixos estratègics. Així en l'àmbit de l'atenció a les persones, la corporació impulsa de nou el Pla de xoc contra la pobresa, dotat amb 15 milions d'euros, i continua apostant per ampliar i millorar plans socials com el Servei Local de Teleassistència, amb una dotació de 5,82 milions d'euros. 

 

  

En la mateixa direcció l'organisme aportarà un total de 6 milions d'euros al transport escolar i a les escoles bressol amb 24,8 milions d'euros, a través de beques d'escolarització i el suport financer i un programa d’arranjament d’habitatges que comptarà amb 2 milions d’euros. Un conjunt d'actuacions que prioritza en polítiques d’atenció a les persones, el territori i l’aposta pel desenvolupament econòmic.

 

 

  

 

 

Fomentar el desenvolupament econòmic

 

Paral·lelament i amb la idea que el territori estigui més connectat entre si, la Diputació destinarà 50,8 milions d’euros en la millora de les carreteres locals, crearà programes de trams urbans pels quals es gastarà 2,5 milions i en cartografia municipal fins a 2,31 milions. L'òrgan també impulsarà plans deprevenció d’incendis forestals amb 8,85 milions, millorarà l’abastament d’aigua, a través de 4 milions i apostarà per les energies provinents de fonts renovables aportant 1,5 milions.

 

A més i pensant en el 2018, la Diputació manté l’aposta pel desenvolupament econòmic amb una partida de 70,8 milions d’euros, per l’estructura productiva local i el foment de l’ocupació. Un exemple d’això és el Pla de modernització de polígons, que té l’objectiu de modernitzar els polígons en infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.