Un dels camions afectats
Un dels camions afectats | ACN

 

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut un sospitós per punxar massivament les rodes de desenes de camions i furgonetes a l'AP-7, al seu pas per diversos punts del Vallès, segons ha avançat l'ARA i han confirmat fonts policials a l'ACN. La policia catalana manté un dispositiu obert des d'aquest dimarts al matí, que de moment s'ha concretat amb la detenció d'una persona.

 

El detingut és un mosso d'esquadra, de 51 anys i de Montmeló, i que actualment està de baixa laboral.

 

El primer cas, el divendres 1 de desembre, va afectar de matinada tretze camions i una furgoneta, que es van haver d'apartar al voral i a primera hora van causar algunes retencions de trànsit entre els quilòmetres 136 i 149 de l'autopista en sentit sud.

 

El dimarts següent, el nombre de camions afectats es va elevar fins a una trentena, entre Montmeló i Sant Cugat del Vallès. També va causar problemes de trànsit a primera hora del matí i va obligar a activar el Pla d'Autoprotecció de l'AP-7.

 

De fet, el mateix 5 de desembre, els Mossos d'Esquadra van anunciar que ha tenien un sospitós identificat per la punxada de rodes als camions, tot i que encara estaven investigant els fets. Segons va explicar el cap de la divisió de transport dels Mossos d'Esquadra, Josep Guillot, a RAC1, es van començar a recollir les denúncies dels camioners i va insistir que era molt important que ho fessin per poder valorar els global dels danys causats i la pena que es pugui demanar el presumpte autor dels fets pugui ser més alta.