Bellaterra, el primer

by | gen. 10, 2018 | Opinió

Han passat les festes i també un temps prudencial per poder saber quines foren les reaccions tant de l'equip de govern de l'Ajuntament com de l'equip de govern de l'EMD, respecte el tema aparcat “negociació del nou conveni“.

El resultat, tal com estem acostumats últimament per part dels polítics en el poder, ha sigut l'immobilisme, és a dir “esperar que escampi”.

I jo dic, NO HI HA DRET, BELLATERRA NO S'HO MEREIX.

Bellaterra no es mereix que se'n vagi en orris l'esforç de mes d'un any i mig de negociacions i en les que ja havíem aconseguit delegacions de competències tan importants com Urbanisme, Activitats Econòmiques, on hi havia compromès un augment important en seguretat, així com un finançament just per dur a terme el desenvolupament de les noves competències, més les
assignades per llei.

Un nou conveni que permetria gaudir d'una Bellaterra molt més acord al que aspirem i ens mereixem els bellaterrencs, tant en aspectes d'infraestructures com en aspectes socials i de gestió global.

La meva formació tècnica d'enginyer em fa creure molt més en tots aquells temes que es poden quantificar que no en aquells purament subjectius, que depenen tant de les creences pròpies de l'individu com de l'estat d'ànim de les persones.

És per això que no vull entrar en analitzar quan de veritat o d'estratègia política hi havia en les afirmacions de l'Ajuntament sobre la deslleialtat institucional del president de l'EMD i de la seva junta de govern de Gent per Bellaterra.

Segur que cadascú ho veu des del seu punt de vista i que no perd ni un minut en analitzar el punt de vista de l'altre.

Jo vaig assistir a la famosa reunió de seguretat, desencadenant de totes aquestes decisions posteriors, i el meu parer és que, si bé des de la taula es podia haver gestionat bastant millor del que es va fer, tampoc sabrem mai si per estratègia o no, també és cert que, en una reunió d'aquest tipus, els polítics hem de ser capaços de transmetre la complicitat i suport que el ciutadà necessita sentir i aguantar les crítiques corresponents quan no hem sigut capaços de fer-ho.

Posteriorment a la reunió, l'Ajuntament demanava una rectificació per part del president de l'EMD i fins a dia d'avui el silenci per resposta. (o almenys això és el que sabem els bellaterrencs).

Estic absolutament convençut que hi ha moltes sortides per desencallar l'actual situació sense menyscabar la dignitat de la nostra institució i al mateix temps donant satisfacció a la demanda de l'Ajuntament. Només falta bona voluntat i capacitat de diàleg, virtuts força escasses en els actuals governants.

Des del nostre grup polític de Convergència de Bellaterra, demanem a ambdós cantons, Ajuntament i govern de l'EMD, que s'asseguin, dialoguin, busquin i trobin punts de consens i que desencallin pel bé de Bellaterra, una situació que no s'hagués d'haver produït mai.

BELLATERRA S'HO VAL.

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: