Arribada del tren a Bellaterra direcció Sabadell
Arribada del tren a Bellaterra direcció Sabadell | Santiago Vila-Puig

 

 

El 22 de juny de 1930 va ser la primera vegada en què es va aturar un tren a Bellaterra. Inicialment, el comboi s'aturava just davant l'estació i el mateix tren tenia un petit esgraó per salvar la diferència d'alçada. Per fer una descripció acurada, res millor que una petita part de l'escrit d'en Santiago Vila-Puig i Josep Mª Mas que van oferir en la celebració per ells organitzada el 2005 de l'arribada del tren a Bellaterra:

  

  

“El pulcre edifici de l'estació de Bellaterra es va concebre originàriament com un xalet més de la urbanització. El tranquil paisatge del lloc i l'agradable ús a què estava destinat l'allunyaven de la solemnitat de les grans estacions. No calia trenca l'harmonia de l'entorn amb una edificació excessiva. La dolça torreta estava acompanyada d'uns parterres amb flors, una andana a mida per a tres cotxes i una garita de vidre pel comandament de les dues agulles”