Com era l’estació de Bellaterra el 1935

by | gen. 11, 2018 | Història de Bellaterra

 

Arribada del tren a Bellaterra direcció Sabadell

Arribada del tren a Bellaterra direcció Sabadell | Santiago Vila-Puig

 

 

El 22 de juny de 1930 va ser la primera vegada en què es va aturar un tren a Bellaterra. Inicialment, el comboi s'aturava just davant l'estació i el mateix tren tenia un petit esgraó per salvar la diferència d'alçada. Per fer una descripció acurada, res millor que una petita part de l'escrit d'en Santiago Vila-Puig i Josep Mª Mas que van oferir en la celebració per ells organitzada el 2005 de l'arribada del tren a Bellaterra:

  

  

“El pulcre edifici de l'estació de Bellaterra es va concebre originàriament com un xalet més de la urbanització. El tranquil paisatge del lloc i l'agradable ús a què estava destinat l'allunyaven de la solemnitat de les grans estacions. No calia trenca l'harmonia de l'entorn amb una edificació excessiva. La dolça torreta estava acompanyada d'uns parterres amb flors, una andana a mida per a tres cotxes i una garita de vidre pel comandament de les dues agulles”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra”, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: