La casa dels Abalo
La casa dels Abalo | Santiago Vila-Puig

 

 

 

 

Les primeres cases de Bellaterra varen construir-se a prop del baixador de Bellaterra, és a dir, pròxim al 'pont vell' direcció Sant Cugat. Sense el pont, aleshores calia travessar les vies per anar per on ara hi ha La Llar d'en Pitus i existia un baixador 'provisional'. Al voltant s'hi va construir diferents cases. El daltabaix es va produir quan es va construir l'estació nova bastant més enllà, a on es construiria més tard l'hostal Sant Pancraç. I va ser a la plaça del Pi (la plaça de l'estació) a on es van construir noves cases amb nous materials i diferents tendències. En definim algunes:

  

  

La primera imatge és la casa dels Àbalo a l'avinguda Central, actualment avinguda Joan Fàbregas.

 

  

 

 

La casa de pedra d'Esteve Font
La casa de pedra d'Esteve Font | Santiago Vila-Puig

 

La casa de pedra d'Esteve Font a la part alta de Bellaterra (carrer Pedregar). Aleshores va esdevenir tot un símbol.

 

 

 

La casa del Llorac
La casa del Llorac | Santiago Vila-Puig

 

La casa dels Llorac, al xamfrà de l'avinguda Josep Mª Marcet, fins fa molt poc el restaurant 'Blanc'.