La partida més gran es destinarà a un projecte pel Camí Antic de Sant Cugat
La partida més gran es destinarà a un projecte pel Camí Antic de Sant Cugat | G. Maps

 

 

  

  

Les negociacions que haurien de donar llum verda a un nou conveni per Bellaterra continuen aturades des del mes de novembre passat. El govern de Cerdanyola, format per Compromís per Cerdanyola (CompromísxC) acusa al president de l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra de “deslleialtat institucional”. El motiu, una reunió de seguretat oberta al públic on hi van assistir la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, la regidora de Relacions Institucionals amb Bellaterra, Laura Benseny, i representants de la Policia Local i Mossos d'Esquadra. 

  

  

  

Tanmateix, l'última Junta de Veïns – l'equivalent al Ple Municipal d'un Ajuntament – va aprovar el que serà el pressupost de Bellaterra pel 2018, el 17 de gener, amb un import de poc més de 820.000 €, concretament 821.171,78 €. Pel president de l'EMD, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), es tracta d'una “continuació del pressupost que ja van aprovar pel 2017, traspassant una sèrie d'inversions que finalment l'any passat no es van executar”. Pels grups de l'oposició, ERC i Convergència, es tracta d'uns comptes pitjors que el 2017, perquè “hi ha una reducció de despesa important” i “centren el seu esforç d'inversió en un projecte del qual no en tenen massa detalls”. Es tracta de diferents inversions al Camí Antic de Sant Cugat, via que travessa Bellaterra per la part de dalt, i que té una afectació de 7 metres per vorera que perjudica als veïns.  

  

  

El vocal de Convergència, Jordi Macarulla, també va destacar els 75.500 € pressupostats per la Festa Major, pels quals va demanar obtenir “més rendibilitat” i destacar la pujada notable de la partida en elements de mobilitat. Un pressupost pel qual, segons el vocal d'ERC, Quim Oltra, “la oposició ens hem de felicitar perquè, dels tres que he viscut jo, és el primer que em trameten correctament”. Un pas endavant, segons Oltra, “si volem ser una administració seriosa i tenim aspiracions a esdevenir un municipi en un futur”. Malgrat les felicitacions, també pert part del president de l'EMD cap a la “feina voluntària dels vocals”, el pressupost es va aprovar amb els vots en contra d'ERC i Convergència i el vot a favor del partit amb majoria absoluta al barri, Gent per Bellaterra (GxB).