Concentració davant l’Ajuntament pels tres mesos de presó dels Jordis

by | gen. 17, 2018 | Al Dia

Cerdanyolencs assistents a la concentració

Cerdanyolencs assistents a la concentració | Laia TR

 

 

Centenars de cerdanyolencs amb bufandes grogues i llaços grocs a la solapa es van aplegar, el 16 de gener, davant l'ajuntament de Cerdanyola per reclamar la llibertat dels líders sobiranistes empresonats des del 16 de novembre. La convocatòria es va repetir en diferents ajuntaments del país, però no a l'EMD de Bellaterra.

 

 

En l'acte, els assistents reclamaven llibertat per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart – expresident de l'ANC i president d'Òmnium Cultural, respectivament – i també per a Joaquim Forn, conseller, i Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya. Els primers acumulen 3 mesos en presó preventiva, mentre que els segons 75 dies. 

 

 

Representants cerdanyolencs de les dues entitats van llegir un manifest en el que exigien “justícia” i “l'alliberament immediat dels presos polítics” perquè, en les seves paraules, “el tribunal no ha respectat els principis d'imparcialitat i independència judicial”. Segons van pronunciar, “els Jordis han estat empresonats sense respectar la pressumpció d'innocència (…) i són a la presó sense haver estat jutjats”. “Tots quatres estan retinguts per l'Estat per raons polítiques”, va reblar el representant d'Òmnium. 

 

 

En acabar els discursos van ressonar els clams de “llibertat, llibertat“, van cantar l'himne de Catalunya, Els Segadors, i, de forma més improvisada, alguns assistents van entonar la cançó de l'Estaca, acompanyats per un banjo com instrument. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: