d

 

 

TEXT: Associació de Veïns del Turó de Sant Pau 

 

“La petjada romana al Pirineu Oriental és molt més antiga i profunda del que creiem fins fa pocs anys. La imatge d'una Roma poc interessada per les àrees muntanyenques ha canviat totalment, i ara coneixem jaciments romans en cotes per sobre dels 2000 m. d'alçada, mostrant el veritable interés de l'Imperi per recursos com la ramaderia, el bosc, o metalls com el ferro i l'or. En aquesta conferència analitzarem les darreres troballes arqueològiques al Pirineu català, i com ens ajuden a entendre el procés d'explotació d'un territori fortament transformat ja des d'època antiga.” 

 

 

El dijous 18 de gener, tindrà lloc la que serà la quarta conferència del Cicle “Un tomb per la història de la humanitat“. Dedicada en aquesta ocasió a la civilització romana, la xerrada serà impartida pel Doctor i professor titular de la UAB, Oriol Olesti, i tindrà per títol “El Pirineu romà. La darrera frontera de la Romanització a Catalunya.”

 

 

L'acte tindrà lloc a la Sala Gran del Centre Cívic del Turó de Sant Pau a les 20:15