Porta, Rodríguez i Torramilans a Bellaterra

 

  

BellaterraDiari entrevista Xavier Torramilans, Carles Porta i Juan Luis González, de l'empresa experta en seguretat municipial, Alphanet. Torramilans n'és el gerent i fundador, Porta pertany al Departament Comercial i González és el cap de màrqueting i comunicació.

  

  

La seva empresa ha instal·lat diferents mecanismes de seguretat que, entre altres, han contribuït a reduir l'índex de robatoris o a pacificar zones urbanes, en més de 60 municipis arreu de Catalunya.

 

 

  

Quina és la tendència pel que fa a la seguretat municipal a Catalunya i Europa?

  

Instal·lar mesures de seguretat addicionals a les tradicionals és cada cop més comú en diferents municipis. Per nosaltres, el binomi agents de policia-tecnologia és clau. El que veiem que no funciona és fer grans inversions en només recursos humans, o només tecnologia, sinó una acció combinada de les dues. 

  

 

 

Com és el procediment des que un municipi vol posar mecanismes de seguretat fins que els acaba instal·lant?

 

Cada municipi és diferent i presenta unes tipologies de delicte i incidències diverses. És per això que nosaltres desenvolupem projectes personalitzats. Hem fet projectes amb municipis grans, petits i fins i tot per a municipis que no disposen de servei de policia local ni vigilància. Amb una EMD no hi hem treballat mai però sí amb municipis de 2.000 o 3.000 habitants.

  

 

 

On treballen majoritàriament?

 

Tenim instal·lacions des del Pirineu fins al Delta de l'Ebre, les Terres de Ponent i també moltes al Maresme i Vallès Oriental i Occidental.