L'empresa Cerdanyola Aparca per oferir servei de pàrquing
L'empresa Cerdanyola Aparca gestionava el servei de pàrquing | Cedida

 

 

 

  

  

Cerdanyola ha tancat la dissolució de l'empresa que va permetre construir 3 pàrquings soterrats al municipi, Cerdanyola Aparca, la qual ha estat absorbida per l'empresa completament municipal Cerdanyola Promocions. Així ho va fer en el darrer Ple municipal celebrat el 25 de gener a la ciutat.

 

 

  

  

Amb els vots en contra del PP, Cs i ERC, el govern ha trobat una “solució definitiva” que consideren “la menys lesiva de les opcions” per tal d'evitar un concurs de creditors que costaria 4 milions d'euros a la ciutadania, segons estudis del govern municipal. Una opció que no ha convençut als tres partits citats, però que el govern considera la “menys perjudicial per a les arques públiques i la ciutadania”.

 

 

  

  

A més d'aquesta qüestió, el Ple també va aprovar presentar-se com a part demandada en els dos contenciosos interposats per Sport Natura Rural – empresa que gestiona el complex d'oci, restaurant i piscines del Bosc Tancat – pel pagament d'un deute en factures de subministrament elèctric per valor de poc més de 27.000 euros. En aquest sentit, la regidora d'Esports, Laura Benseny, va expressar que “la nostra intenció és millorar la concessió del Bosc Tancat i, en un futur, resoldre-ho de la manera menys judicial possible”.

 

 

  

  

En la sessió va quedar sobre la taula una modificació de crèdit per fer front a convenis amb les entitats cerdanyolenques, per valor de gairebé 680.000 euros. D'altra banda, una acció destacada també va ser l'anunci de la represa de les negociacions per un nou conveni amb l'EMD de Bellaterra. En el torn de precs i preguntes, el president de l'EMD, Ramon Andreu, va exposar les seves disculpes per “no haver moderat millor” una reunió de seguretat amb els veïns que va dinamitar el tram final de les negociacions. Benseny va destacar que la reunió oberta als veïns del passat 23 de novembre va suposar “un greuge perllongat a la institució”. Tot i així, el govern local va anunciar durant el mateix Ple que les negociacions es reprendrien a partir d'ara amb l'esperança que “l'EMD deixi de fer entendre que l'Ajuntament vol mal als bellaterrencs“.

 

 

  

  

Altra vegada van sortir en comptagotes dues qüestions que pretenien millorar l'organigrama laboral d'alguns treballadors municipals. Un d'ells es va aprovar – referent a una rectificació material – i l'altre es va rebutjar amb els vots en contra del PP, Cs, PSC i abstencions d'ERC i ICV-EUiA.